2011. július 21., csütörtök

Javaslat új adójogszabályokra

Nem tartozik a teljesítménybérezéshez, de mégis fontos, hogy a termelékenységét növelni kívánó vállalat milyen körülmények között végzi a munkáját. Magyarországon a mikró-, kis- és középvállalati körben kiterjedt adócsalás folyik, mert az adóterhek olyan nagyok, hogy a nem kellően szervezett, kevés tőkével működő hazai KKV-k másként nem tudják elképzelni a létezésüket. Ez egy rossz fordulat, ami főleg az eltelt 22-23 évben vált ilyenné, ahogy a piacgazdasági adózást az országban bevezették. Az időszakra jellemző, hogy a nagyvállalatokat adókedvezményekben részesítették. A szükséges adó beszedésére az adókulcsokat egyre magasabbra emelték, amik ellen a KKB-k adócsalással védekeztek. Legfőbb ideje lenne ennek véget vetni.

Írtam egy kis esszét, ami a Corvinus egyetemről Papp József gondolatait viszi tovább és az adórendszer megújítását célozza. A dokumentum itt olvasható el:
Magyarország évi 10% feletti növekedési pályán
Ha észrevétele, hozzászólása van, akkor nyugodtan tegye meg azt a blogot követő hozzászólási lehetőségben! Az adó mindannyiunkat érintő dolog, a jelenlegi rendszerrel senki sem elégedett, vegyen részt Ön is abban a gondolkodási, ötletelési tevékenységben, amivel az adózás megújítását elindíthatjuk!

Címkék: ,